Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.3 din 2023  
         
  Articol:   BENEFICIILE PRACTICĂRII SPORTULUI PENTRU COPIII DIAGNOSTICAȚI CU PARALIZIE CEREBRALĂ. SINTEZĂ A LITERATURII ȘTIINȚIFICE. / BENEFITS OF PRACTICING SPORTS FOR CHILDREN WITH CEREBRAL PALSY. A LITERATURE REVIEW.

Autori:  ALEXANDRU-MĂDĂLIN DINA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.68(3).23

Received 2023 July 7; Revised 2023 August 28; Accepted 2023 September 1th; Available online 2023 September 30; Available print 2023 November 30.
pp. 53-63

VIEW PDF

FULL PDF

Rezumat: Beneficiile practicării sportului pentru copiii diagnosticați cu paralizie cerebrală. Sinteză a literaturii științifice. Kinetoterapia este una dintre cele mai importante preocupări în diagnosticul de paralizie cerebrală infantilă. Studii multiple dezbat în diverse direcții despre necesitatea reabilitării și reintegrării în societate a acestor copii ca persoane funcționale. Sunt copii care au nevoie să facă kinetoterapie toată viața, însă sunt și copii care reușesc să atingă principalele obiective de reabilitare. Ce ar trebui să facă mai mult decât includerea în programele de recuperare? Sunt suficiente programele terminate de kinetoterapie pentru simptomele de paralizie cerebrală reabilitată? Ceea ce propunem este o activitate fizică care include diversitatea din punct de vedere a stimulului, intereselor, incluziunii sociale și a implicării în echipă. Toate acestea înseamnă practica sportivă adaptată de-a lungul sesiunilor de kinetoterapie. Toți copiii implicați sunt stimulați să-și schimbe rutina și să aducă puțină competitivitate, creativitate, distracție, să participe alături de ceilalți la activitatea fizică, deoarece kinetoterapia este, în general, o activitate solitară. Adunând sportul și terapia, dezvoltarea copiilor este îmbunătățită din punct de vedere fizic, al motricității grosiere, al motricității fine, psihic și cognitiv. Introducând sportul între ședințele de kinetoterapie sau după programul de reabilitare, reușim efectiv să creștem ritmul de progres și să menținem ameliorarea deficiențelor. Deoarece sănătatea fizică este legată de bunăstarea mentală, fiecare copil care este implicat în sport efectuează de fapt un tip de tratament. Această recenzie explorează beneficiile sportului pentru un copil diagnosticat cu paralizie cerebrală.

Cuvinte cheie: kinetoterapie, sport, paralizie cerebrală, încredere în sine, copii cu dizabilități.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă